Huvipäev „Loomade jäljeread lumes“

Tartu Ülikooli loodusmuuseum kutsub huvipäevale, mis toimub laupäeval, 8. jaanuaril. Osaleda saab põnevates õpitubades, kus uuritakse loomade jälgi.

Huvipäeval „Loomade jäljed“ õpime tundma Eesti loomade jälgi ja talviseid tegevusi. Vaatame, milliseid jälgi jätab hunt, põder või karu. Uurime, kuhu viivad nugise jäljed talvel, kui pikki hüppeid teevad jänesed, kus liigub kobras ja mis on tema meelistoit talvel. 

Huvipäeval toimuvad tegevused geoloogia töötoas, kus vaadatakse jälgi nii kividel kui ka mikroskoobis. Meisterdamise töötoas toimub põnev meisterdamine – tehakse jäljemedaleid ja muud huvitavat. Lemmikloomade töötoas saab kell 11.30 ja 13.30 tutvuda loodusmuuseumi elavnurgas loomadega – püütoni, roheleeguani, kilpkonnade, tarantli, gekode ja kaladega.

Huvipäev toimub 8. jaanuaril kell 11.00–15.30 Tartu Ülikooli loodusmuuseumis (Vanemuise tn 46, Tartu). Osalemine on muuseumipiletiga. Muuseumi külastajatel palume esitada Covidi-tõend vaktsineerituse või läbipõdemise kohta ning kanda maski.

Huvipäevi toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

„Harmonia Universitatis“ kontsert „Väike öömuusika“

The last “Harmonia Universitatis” concert this academic year

Klaver

Sten Lassmann plays Heino Eller’s piano music in the second “Harmonia Universitatis” concert

ülikooli peahoone pilt

Traditional events at the University of Tartu