Autor:
Anneli Ivaste

Eesti Filharmoonia Kammerkoor esitab Narva kolledžis toimuval tasuta kontserdil eesti heliloojate muusikat

Maailmas üks enim hinnatud Eesti muusikakollektiive Eesti Filharmoonia Kammerkoor esitab Tartu Ülikooli Narva kolledžis 22. septembril kell 18 toimuval kontserdil „Hääleruumid” eesti heliloojate muusikat. Kõlab Veljo Tormise, Ülo Kriguli, Evelin Seppari, Cyrillus Kreegi, Tõnu Kõrvitsa ja Raimo Kangro looming. Kontserdi alguses on vestlus helilooja Evelin Seppari ja dirigent Lodewijk van der Reega. Kontsert on tasuta.

Kavas:

- VELJO TORMIS
Kaks Laulu Ernst Enno Sõnadele

- ÜLO KRIGUL
Aga vaata aina üles
6. Kui vanasti räägiti tuulest

- EVELIN SEPPAR
Seesama Meri

- CYRILLUS KREEK
Undsel ilmal lätsi ma

- TÕNU KÕRVITS
Linnuteelaev

- RAIMO KANGRO
Vesised Kaanonid op. 32

- VELJO TORMIS
Sügismaastikud

Lodewijk van der Ree: „Kuigi inimesed on erinevad, ei ole me tegelikult üksteisest kaugel, sest hingame sama õhku, jalutame samas metsas ja ka silmapiir on meil ühine. Nagu Jaan Kaplinski on kirjutanud: „Seesama meri meis kõigis". Eesti heliloojad ja luuletajad on leidnud inspiratsiooni loodusest, sest mõistetakse, kui oluline see meie kõigi jaoks on. Nende hääl kõlab läbi luuletuste koorimuusikas, mis on kollektiivne, universaalne ja mitmehäälne. Eesti Filharmoonia Kammerkoor laulab sellel kontserdil loodusest, sest meie olemegi loodus.“  

Tartu Ülikooli Narva kolledži näituste ja ürituste ruumis on 1.–30. septembrini üleval ka Eesti Filharmoonia Kammerkoori fotonäitus „Hääleruumid", mis peegeldab füüsilisi ja vaimseid ruume, kus tegutseb maailmas üks hinnatumaid koore. Fotoseeriate keskmes on meid ühendavad igavikulised teemad, millele kammerkoor läbi muusikalise tegevuse oma hääle annab – kõigeülene vajadus rahu järele, julgus teostada oma unistusi ja tahe teha teisiti. Fotod on valitud koori 2022. aasta muusikasündmuste hulgast: Arvo Pärdi loomingu kontsert „Anna meile rahu“ Narva Issanda Ülestõusmise peakirikus Tallinn Music Week'i raames, Tõnu Kõrvitsa teose „Tiibade hääl“ esiettekanne ja Eesti Muusika Päevade kontsert „Teisiti“.

Fotode autor on Anneli Ivaste, näituse kuraator Kristel Schwede. Tasuta näitus on avatud kolledži tavapärastel lahtiolekuaegadel. Näitus kuulub festivali Station Narva programmi.

Lisateave: Anneli Ivaste, Eesti Filharmoonia Kammerkoori kommunikatsioonijuht-toimetaja, 5622 2155, Anneli.Ivaste@epcc.ee  

Luulenäitus Toomemäel

Luulenäitus "Aken Toomemäe poole"

Tartu Ülikooli Sümfooniaorkestri kontsert „Meistriklass: hariduslik retk klassikutega“

28. ja 29. aprillil ning 6. mail toimub Tartu Ülikooli Sümfooniaorkestri kontsert „Meistriklass: hariduslik retk klassikutega“.
Sarja „Kord ja kaos“ teine sümpoosion „Maailma tähendusest“ kujundus.

Sarja „Kord ja kaos“ teisel sümpoosionil keskenduti semiootikale