Psühholoogiline nõustamine

Psühholoogiline nõustamine on mõeldud üliõpilaste toetamiseks nii õppimises kui ka isiklikus elus ette tulevate raskuste korral. Nõustamisele võivad tulla kõik Tartu Ülikooli üliõpilased (ka doktorandid), sh Pärnu ja Narva kolledži, Viljandi kultuuriakadeemia ning õigusteaduskonna Tallinna osakonna üliõpilased. Nõustamine on Tartu Ülikoolis tasuta

Ülikooli psühholoog pakub abi, kui sul on küsimusi või probleeme seoses

  • õpimotivatsiooni ja ajakasutusega;
  • eksami- või esinemisärevusega;
  • ülemäärase muretsemise ja ärevusega;
  • uutes olukordades kohanemise ja liigse stressiga;
  • suhtlemise ja suhetega;
  • enesekehtestamisega;
  • enesehinnanguga;
  • masenduse või elutüdimusega;
  • raskete elusündmuste või üleelamistega. 

Meie juurde aja broneerimine

Tartus saad ülikooli psühholoogi juurde aja broneerida siin (NB! Kasuta broneerimisel ut-meiliaadressi, eesnimi.perenimi@ut.ee):

ut.ee/noustamisbronn

Aegu saab broneerida kuni 30 päeva ette, iga päev avanevad uue päeva ajad. Üldjuhul pakume esmast nõustamist kuni 5 kohtumist.

Pane tähele! Psühholoogide ruumid 444, 445, 452, 454 asuvad nõustamiskeskuses, raamatukogu III korrusel. Ruum 168 on sissepääsuga raamatukogu tagauksest (Akadeemia tänav), I korrusel paremat kätt.
 

Kolledžites:

Pärnus kirjuta anne.tullus@ut.ee

Viljandis kirjuta kertu.utt@ut.ee

Narvas kirjuta anu.leuska@ut.ee

Grupinõustamised 

Kord semestris viiakse Tartu Ülikooli nõustamiskeskuses läbi grupinõustamist õppekeskkonnas esineva ärevusega toimetuleku toetamiseks ning tegutseb tugigrupp aktiivsus- ja tähelepanuhäirega üliõpilastele (sh doktorandid).

Kord semestris viiakse Tartu Ülikooli nõustamiskeskuses läbi grupinõustamist õppekeskkonnas esineva ärevusega toimetuleku toetamiseks. Keskendutakse õppekeskkonnas esinevale ärevusele (eelkõige eksami- ja esinemisärevusele), kuid omandatavad oskused on üle kantavad ka teistesse eluvaldkondadesse.

Grupinõustamisel saab uurida oma ärevust, sellega seonduvaid mõtteid ja tundeid ning õppida tegelema nii mõtete kui tähelepanu suunamisega. Teemaga grupis tegelemine annab osalejatele kaaslaste näol toe, mis võib aidata leevendada ka esinemisärevust.

Kokku kohtub grupp kuuel korral.  Kevadsemestril 2023/24 toimuvad kohtumised esmaspäeviti 04.03–08.04.2024 kell 14.00–16.00. Lisaks toimub mai lõpus/juuni alguses üks jätkukohtumine.

Grupi suurus on maksimaalselt 8 inimest. Gruppi pääsevad kiiremad ühendusevõtjad, kellega enne grupinõustamise algust ka individuaalselt vesteldakse, et rääkida lahti ootused ning grupinõustamise formaat. Liitumiseks kirjuta anne.tullus@ut.ee.

2023/24. õa. kevadsemestril alustab TÜ nõustamiskeskuses tööd ingliskeelne tugigrupp aktiivsus- ja tähelepanuhäirega üliõpilastele (sh doktorandid). Grupis käsitleme erinevaid teemasid ATH-ga seotud raskustest ning nende mõjust õppimisele. Üheskoos leiame ka mõtteid ja ideid raskuste ületamiseks. Esimene kohtumine on 5. märtsil, kokku on 5 kohtumist (viimane 2. aprillil).

Toimumiskoht on TÜ raamatukogu W. Struve 1–454, kl 14.15-16.00. Registreeruda saab siin. Kuna grupi piirarv on väike, siis koha saavad mõlemasse gruppi 15 esimest registreerujat

 

Vaata, millist abi nõustamisel saab

Kriisiabi

Kui tunned, et oled kriisis ja vajad abi kiiresti, soovitame pöörduda

Kõige kiiremat abi väljaspool ülikooli saad oma perearstilt, kes hindab Su seisundit ja annab esmased ravisoovitused ning vajadusel saatekirja psühholoogilisele nõustamisele.

Kust veel abi saab?

Esmast tuge võid saada oma lähikondsetelt, perelt, sõpradelt, õpingukaaslastelt, kolleegidelt. Kui sa tunned, et sinu tavapärane toimetulek on häiritud, siis tasub julgelt küsida abi. 

Loe lähemalt

Veebi teel pakuvad tasuta psühholoogilist tuge

TÜ nõustamiskeskuse pealehele

 

Ülikooli psühholoogid

Image
Lea Nagirjana

 

Image
Sharipha Rzayeva
Image
Tõnu Jürjen
Image
Kaia Kastepõld-Tõrs
Image
Maarja Sagen
Image
Anne Tullus
Image
Kertu Ütt
Image
Anu Leuska
linnavaade

Summer Schools

konverents 2024

Kandideeri Enlighti õpetamise ja õppimise auhinnale

Math teacher infront of the whiteboard.

Langevarjundusega tegelev matemaatikaõpetaja teeb tunnid põnevaks intrigeerivate näidete abil