Autor:
Tartu Ülikool

Narva kolledži direktori kohusetäitjaks saab Indrek Reimand

1. mail asub Tartu Ülikooli Narva kolledži direktori kohusetäitjana tööle Indrek Reimand, kes on seni arendanud kõrgharidust ja teadust eri ametikohtadel.

Senine kolledži juht Marek Sammul lahkub oma ametikohalt isiklikel põhjustel. Tartu Ülikooli sotsiaalteaduste valdkonna dekaan Raul Eamets avaldas Sammulile keerulistel aegadel tehtud töö eest tänu. „Marek Sammul on aktiivselt panustanud õiglase ülemineku fondi tegevuse planeerimisse ja toonud nii Ida-Virumaa teemad kui ka kolledži ühiskonnas esile,“ ütles Eamets. 

Narva kolledži direktori kohusetäitja Indrek Reimandi sõnul on oluline tagada kolledži jätkusuutlik areng. „Ida-Virumaa on tähtis paik nii majanduse pööramisel tulevikku kui ka kogukondade lõimimisel. Tartu Ülikoolil, sealhulgas Narva kolledžil on olnud ja on ka edaspidi mõlemas küsimuses silmapaistev roll,“ leidis direktori kohusetäitja. 

Indrek Reimand on olnud Haridus- ja Teadusministeeriumi kõrghariduse ja teaduse asekantsler ning erinevate komisjonide ja nõukogude liige nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt. Reimandi põhiline teadustöö on olnud optika ja spektroskoopia vallas ning tal on doktorikraad füüsikas.  

Kolledži uue direktori leidmiseks kuulutatakse välja konkurss. Direktori valib ülikooli senat ja tema ametiaeg kestab viis aastat.

Image
Indrek Reimand. Foto autor: erakogu

 

Indrek Reimand. Foto autor: erakogu

Tartu Ülikooli raamatukogu

Tartu Ülikooli raamatukogu direktoriks saab Jaanika Anderson

TÜ muuseum

Tartu Ülikooli muuseumi juhina jätkab Mariann Raisma

Kairi kreegipuu lillekimbuga

Psühholoogia instituudi juhina jätkab Kairi Kreegipuu