Autor:
Kyle Cleveland (Unsplash)

Teadlaste töö vihmametsas ja vulkaaninõlval on karm ning väsitav, kaugel loodusturismist

Kui Eestimaa loodus tukub talveund ja suur osa linde on lõunasse rännanud, võib maateaduste esindajail tekkida tuju lennata troopikasse, sinna, kus on igavene suvi, rikkalik floora ja fauna.

Réunioni saarele, mis on Prantsusmaa ülemerepiirkond India ookeanis ning asub teisel pool ekvaatorit umbes 800 kilomeetri kaugusel Madagaskarist, Eestimaa rändlinnud ei jõua. Linnuökoloog Marko Mägile piisaks muidugi täiesti ka talvistest lindudest, ometi oli ta eelmise aasta lõpul Oecologicumi töökabinetist mitu nädalat puudu, uksel silt «Olen kaugel saarel».

Réunionil käis terve doktorikooli ekspeditsioon, liikmeiks Tartu ülikooli ökoloogia ja maateaduste instituudi zooloogid, geograafid, geoloogid, botaanikud ja mükoloogid, aga ka Eesti maaülikooli loodusturismi ja metsade uurijad – kokku paarkümmend inimest.

Loe edasi Tartu Postimehest

Huy Qui Vinh Nguyen kaitseb doktoritööd „Süsinikule sadestatud Pt-CeO2 katalüsaatorite väljatöötamine prootonvahetusmembraan kütuseelementidele“

16. augustil kell 11.15 kaitseb Huy Qui Vinh Nguyen oma doktoritööd „Süsinikule sadestatud Pt-CeO2 katalüsaatorite väljatöötamine prootonvahetusmembraan kütuseelementidele“.

Kerli Martin kaitseb doktoritööd „Recognition of carboxylates by synthetic receptors - from structure-affinity studies to solid-contact anion-selective electrode prototyping“

7. augustil kell 10.15 kaitseb Kerli Martin doktoritööd „Recognition of carboxylates by synthetic receptors - from structure-affinity studies to solid-contact anion-selective electrode prototyping“.

Kelli Solmelar-Duracz kaitseb doktoritööd „The molecular and cellular mechanisms of brain plasticity impairing factors”

27. augustil 2024 kell 15.00 kaitseb Kelli Solmelar-Duracz oma doktoritööd „The molecular and cellular mechanisms of brain plasticity impairing factors” („Aju plastilisust kahjustavate tegurite molekulaarsed ja rakulised mehhanismid”).