Autor:
Vabariigi Presidendi Kantselei

Noore teadlase preemia pälvis Tartu Ülikooli haldusõiguse lektor Alexander Lott

President Alar Karis andis sel nädalal üle noore teadlase, noore IT-teadlase ja noore keskkonnateadlase preemia. Noore teadlase preemia pälvis Tartu Ülikooli õigusteaduskonna haldusõiguse lektor Alexander Lott.

„On suurepärane, et meil on võimalus täna siin näha ja tunnustada Eesti teaduse mitmekesisust. See näitab ainult riigi tugevust, kui kõigist teaduse nurkadest võrsub võimekaid noori, kes mitte ainult ei laienda teadmiste piire, vaid aitavad tagada selle, et meie riigis on olemas teadmised ja suutlikkus Eesti jaoks oluliste probleemide lahendamiseks – olgu küsimuseks laevade julgeolek merel, soode taastamine või usaldusväärsema tarkvara loomine,“ sõnas president Alar Karis preemiate üleandmisel.

Noore teadlase preemia laureaat Alexander Lott on Tartu Ülikooli õigusteaduskonna haldusõiguse lektor ja Norra Mereõiguse Keskuse teadur. Ta on keskendunud oma uurimistöös mere-, julgeoleku- ja keskkonnaõigusele, rõhuasetusega väinadele. Tema teine uurimissuund on haldusõigus ja inimõigused, milles ta keskendub probleemile, kuidas tagada Eestis põhiõiguste ja -vabaduste kaitset väliste ohtude ja arengusuundade taustal.

Image
Alexander Lott
Alexander Lott. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Palju õnne kõikidele noore teadlase preemia laureaatidele!

Kõik preemiad on mõeldud kuni 35-aastastele teadlastele, kes teevad uurimistööd Eesti või välisriigi teadusasutuse või ülikooli juures. Iga preemia suurus on 5000 eurot, noore teadlase preemiat rahastab Väino Kaldoja, noore IT-teadlase preemiat Microsofti arenduskeskus Eestis ning noore keskkonnateadlase preemia väljaandmist toetab Chocolala OÜ.

Professor Ülo Mander

Ülo Mander valiti globaalmuutuste akadeemikuks

konverents 2024

Kandideeri Enlighti õpetamise ja õppimise auhinnale

Haridus- ja Teadusministeeriumi 2023. aasta keeleteo auhinna üleandmine. Pildil Tartu Ülikooli vivaariumi juhataja Sulev Kuuse ning haridus- ja teadusminister Kristina Kallas.

Ülikooliõpik „Rakubioloogia“ valiti Haridus- ja Teadusministeeriumi 2023. aasta keeleteoks