Autor:
erakogu

Riigikogu väliskomisjonile esitleti Eesti ja Aasia tulevikusuhete raportit

Eesti ja Aasia tulevikusuhete raporti“ koostajad tutvustasid eelmisel nädalal tehtud tööd Riigikogu väliskomisjonis.

Komisjonile ja kutsutud külalistele anti ülevaade raporti koostajatest, eesmärgist, valitud meetodist ja tulemustest. Elo Süld, Meelis Kitsing ja Urmas Varblane andsid tiimi nimel ülevaate, mis on nelja loodud stsenaariumi - koostöö, eraldumine, kohandumine ja kokkupõrge - sarnasused ja erinevused. Komisjonile tehti ka ülevaade soovitustest, millega kindlasti võiks edasi töötada, näiteks ERR-i Aasia korrespondendi koha loomine ja uute väärtusahelate ülevaate loomine. Teadlaste ettekanne lõppes jätku-uuringute ettepanekutega, mis hõlmasid nii kliimateadlike nišitoodete väljatöötamist kui ka teadlikkuse tõstmist võimalike küberrünnakute ennetamiseks.

Arutelu käigus rõhutati, et Aasia ei ole homogeenne piirkond, vaid kooslus väga erinevatest riikidest. Samuti toodi välja, et Aasia mõistmiseks on olulised nii ülikoolide poolt pakutavad teadmised kui ka motiveeritud inimeste olemasolu. 

Raportit koostasid: Heidi Maiberg (TÜ), Elo Süld (TÜ), Eiki Berg (TÜ), Merilin Kiviorg (TÜ), Meelis Kitsing (EBS), Urmas Varblane (TÜ), Rain Ottis (TalTech), Anna Broughel (EBS), Urmas Hõbepappel (TÜ), Maili Vilson (TÜ), Riina Kerner (EBS), Einari Kisel (TalTech), Andres Siirde (TalTech), Gaygysyz Ashyrov (TÜ), Mathias Juust (TÜ), Anna-Maria Osula (TalTech), Adrian Venables (TalTech), Erkki Koort (SKA), Elo Süld (TÜ) ja Heidi Maiberg (TÜ). Raporti koostamist rahastasid Välisministeerium ja Eesti Teadusagentuur.

Täismahus raportiga tutvu siin

Erinevad inimesed

Teadlased: lõimumist kiirendab igapäevane kannatlikkus

Sekvenaatorite paigaldus

Uue sekveneerimistehnoloogia abil järjestatakse 10 000 geenidoonori täisgenoomid

rõõmus laps sai süsti

Inimese vaktsineerimisvalmidust ennustavad kümned isiksuseomadused