Meditsiiniteaduste valdkond esitab rektorikandidaadiks professor Toomas Asseri

Image
Tartu Ülikooli rektor Toomas Asser

15. veebruaril toimunud meditsiiniteaduste valdkonna nõukogu koosolekul otsustati esitada Tartu Ülikooli rektori kandidaadiks professor Toomas Asser.

Professor Toomas Asser tänas meditsiiniteaduste valdkonda usalduse eest ning sõnas, et on valmis võtma vastutuse ja kandideerima uuesti rektoriks. „Viis aastat tagasi seatud eesmärgid on tänaseks ellu viidud, olgu selleks näiteks doktoriõppe reform, uuendatud karjäärimudel või kõrghariduse alarahastamise küsimus, mis on saanud vähemalt ajutise leevenduse.“

Asser lisas, et probleemidele lahendusteid otsides on tal olnud usalduslik ja edasiviiv koostöö oma vahetute kolleegidega rektoraadis, laiemalt ülikoolis ning teiste Eesti ülikoolidega. „See on oluline väärtus mis annab mulle veendumuse, et suudan ka eelseisval viiel aastal olla sarnaste väärtustega meeskonna juht.“

Toomas Asser on sündinud 14. juulil 1954 Jõhvis ja lõpetanud 1973. aastal Nõo keskkooli. 1979. aastal asus ta pärast Tartu Riikliku Ülikooli arstiteaduskonna lõpetamist tööle närvikliiniku assistendina, seejärel oli ta aastatel 1989–1995 sama kliiniku dotsent ning aastatel 1996–2018 selle juhataja.

1988.−1989. aastal stažeeris Toomas Asser Tōhoku Ülikooli ajuhaiguste instituudis Jaapanis. Alates 1995. aastast on ta neurokirurgia professor ning tema teadustegevuse põhisuunad on aju veresoonte haigused ja ajuarterite aneurüsmide kirurgiline ravi. Tema juhendamisel on kaitstud kümme doktoritööd ja üks magistritöö. Aastatel 2000–2009 oli Asser Tartu Ülikooli arstiteaduskonna dekaan, 2011. aastast on ta Eesti Teaduste Akadeemia liige ja 2018. aastast Teadus- ja Arendusnõukogu liige.

2018. aastal toimunud erakorralistel rektorivalimistel valiti Toomas Asser Tartu Ülikooli rektoriks.

Tartu Ülikooli peahoone

Algab ülikooli uue arengukava koostamine

Tartu Ülikooli peahoone

Tartu Ülikooli uus arengukava

Technologicumi projekteerimislepingu allkirjastamine

Sõlmiti Maarjaväljale rajatava uue õppe- ja teadushoone projekteerimisleping