Autor:
Alex

Konverents „Küberinnovatsioon 2023 Tartu"

14. juunil toimub Tartu Ülikooli Delta õppe- ja teadushoones konverents „Küberinnovatsioon 2023 Tartu“, kuhu on oodatud informaatika-, infoturbe- ja küberneetikahuvilised. Päev on täidetud sisukate ettekannete ja põnevate töötubadega. Samuti saab Deltas ringi vaadata, tutvuda tudengiprojektide postritega ja külastada arvutimuuseumi. Ürituse lõpetab õhtune programm Aparaaditehase Gutenbergi saalis, mida korraldab Guardtime.

Esinejad räägivad küberinnovatsioonist ühiskonnas ja tööstuses ning lavale jõuavad ka küberinnovatsiooni tulevikutegijad. Andres Kütt vaatab tagasi sellele, kuidas inimesed on küberinnovatsiooni tegema sattunud. Tarkvaraarendaja Taimo Peelo toob teemaks interneti trendide võidujooksu. Tartu Ülikooli keeletehnoloogia professor Mark Fišel peab teadusloengu keelemudelitest. Cybernetica AS infoturbeinstituudi direktor Dan Bogdanov ja Põhja-Eesti Regionaalhaigla kvaliteediteenistuse juht Priit Tohver teevad tagasivaate HOIA äpi elukaarele ja tema õdedele-vendadele. Cybernetica ASi arendusjuht Arne Ansper arutleb teemal, mis on uus X-tee. Esinejaid on varuks teisigi. Samuti toimuvad töötoad, kus saab muuhulgas tinutada, plokiahelat meisterdada ja uurida, kuidas oma virtuaalsed ideed füüsilisse vormi panna.

Terve konverentsi ajal on avatud Tartu Ülikooli arvutimuuseum, saab tutvuda tudengite IT-projektide stendiettekannetega ning vaadata ringi Deltas. Konverentsi lõpetab õhtune programm Aparaaditehase Gutenbergi saalis, mida korraldab meie suurtoetaja Guardtime! Õhtut sisustavad kaasahaaravad arutelud KSI plokiahela ja Alphabilli teemal, mida juhib Ahto Truu. Lisaks sellele saavad kõik lahendada salakirjanduse teemalisi nuputusülesandeid. 

Konverents on eesti keeles. Ootame Sind!

Sündmus on inspireeritud arvutimuuseumi rajaja, andmeturbe ja turvalise programmeerimise õppejõu ja hingelt häkkeri, Meelis Roosi (1975–2021) elust ja tegevusest.

Image
005_Kuberinnovatsiooni bänner.png
Laps nutiseadmega

Kõne-eelne nutikohtumine võõrkeelega päästab lapse aktsendist

Barlova teadusõhtu

Barlova teadusõhtul räägivad NASA teadlased eksoplaneetide murrangulistest avastustest

Teamwork

Enlight kutsub veebipõhisele partnerlusüritusele ja juhtimiskoolitusele