Autor:
Riho Teras

XIII aiapäevale tuleb rääkima Riho Teras ja taimi müüma 24 partnerit

Tartu Ülikooli botaanikaaed korraldab 3. juunil traditsioonilist aiapäeva, kus saab tutvuda põnevate taimedega ja kaasa osta oma lemmikuid. Tänavune aiapäev on pühendatud botaanikaaia 220. aastapäevale.

Kevadine aiatööde aeg on käes ja hea on üle vaadata põnevad taimetrendid, küsida nõu aia pidamisel ja leida uusi taimekodanikke oma aeda. Järjekorras kolmeteistkümnes, taimesõprade iga-aastane kokkutulek botaanikaaias toimub laupäeval, 3. juunil kell 10–15. Iga aiahuviline võib leida botaanikaaia aiapäevalt oma koduaeda täiendust.

Image
Aiapäeva visuaal

Aiapäeval kell 11.30 on huvilistel võimalus osa saada ka aedniku Riho Terase loengust „Narbikust kanarbikuni, unustamata tundrakanarbikku – põnevaid kanarbikulisi koduaeda“. Teras juhendab ja jagab nippe, mida jälgida istikute ostmisel ning kuidas koduaias kanarbikulisi kasvatada.

Aiapäeval müüvad taimi mitmed taimekasvatajad. Sel korral on kohal: Anne Kähr-Haller, Asu talu, Ellen Rajatalu, Elise Aed, Enno talu, Haideaed, Helga taimeaed, Helle Treier, Kaevandi aed, Karin Haav, Leanne Aed ja Kodu, Järvselja taimeaed, Mädapea mõis, Nõo aiaäri, Nõrga talu, Rebase talu puukool, Riho Teras, Risttee talu, Signe Lilled, Sommerista aed, Sulev Savisaar, Valgeanso talu, Vanaema Aed, Viktors Goba. Ka Tartu Ülikooli botaanikaaed paneb välja valiku taimedest, mida saab kaasa osta.

Tartu Ülikooli botaanikaaia XIII aiapäev toimub 3. juunil kell 10–15. Sissepääs aiapäevale on tasuta. Samuti saab külastada botaanikaaia kasvuhooneid ja uudistada uut näitust „Roheline varakamber“, mis on pühendatud botaanikaaia 220. aastapäevale. Kasvuhoonete ja näituse külastamine on botaanikaaia piletiga.

Foto on dekoratiivne

Piret Kärtner: kes tahab, leiab eesti keele õppimiseks võimaluse

Barlova teadusõhtu

Barlova teadusõhtul räägivad NASA teadlased eksoplaneetide murrangulistest avastustest

Tartu Ülikooli peahoone

Algab ülikooli uue arengukava koostamine