Enam kui 300 ettevõtjat ja teadlast arutasid Tartus toiduainetööstuse tuleviku üle

14. novembril toimus Tartu Ülikooli eestvedamisel Eesti teadus- ja arendusasutuste koostöövõrgustiku Adapter koostööfestival Kõik söögiks!, mis keskendus toiduainete tootmise, keskkonna ja toitumise temaatikale.

Festivali peakorraldaja Anneli Saaroja põhjendas tänavuse festivali teemavalikut sellega, et tarbijate eelistused on muutumas. „Toidu tarbija muutub üha teadlikumaks ja soovib, et tema eelistustega arvestataks. Ettevõtja peab suutma sellega kaasas käia. Täna festivalil kuuldud ettekanded ja arutelud käsitlesid näiteks seda, millised on tehnoloogilised lahendused toidu tootmiseks ja tarbijani toimetamiseks, mis on toidul pistmist ringmajandusega ning milline on seos inimeste tarbimisharjumuste ja tervisliku toitumise vahel,“ selgitas Saaroja.

Tartu Ülikooli arendusprorektor Erik Puura väljendas heameelt, et neli aastat tagasi Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli algatatud ülikoolide ning teadus- ja arendusasutuste koostööfestival on arenenud väga sisulise teemapõhise ürituseni. „Nagu ütles oma ettekandes Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse professor Urmas Varblane, on toiduainetööstus inimese jaoks kõige olulisem tööstusharu. Infopäev, mis koondas eri asutuste teadlasi ning kus lahati toidu ja toitumise teemat multidistsiplinaarselt, oli väga huvitav ja pakkus lahendusi, mis kindlasti realiseeruvad ka teadlaste ja ettevõtjate suurenenud koostöös,“ rääkis Puura.

Festivali demoalal sai tutvuda teadusasutuste ja toiduettevõtete arendustöö ja uuenduslike toiduainetega. Koostöövõrgustiku Adapter selleaastane festivalipartner oli Eesti Toiduliit. Festivali külastajaid oli kokku üle 300, neist ligi pooled olid ettevõtete esindajad.

Lisateave: Erik Puura, Tartu Ülikooli arendusprorektor, 506 9882, erik.puura@ut.ee