Ettevõtlus ja projektijuhtimine

Rakenduskõrgharidusõpe

12. juuni

Algab avalduste vastuvõtt

26. juuni

Lõpeb avalduste vastuvõtt

12. juuli

Esimesed vastuvõtuotsused

2. september

Õppeaasta algus
Õppeaste
rakenduskõrgharidusõpe
Õppekeel
eesti keel
Õpingute kestus ja maht
3 aastat , 180 EAP
Õppetöö vorm
päevaõpe, sessioonõpe
Toimumiskoht
Pärnu
Õppekohtade arv
päevaõppes 30, sessioonõppes 30
Õppetasu
päevaõpe tasuta, sessioonõpe 1250 € semestris või 70 €/EAP

See on ainus kõrgharidustaseme projektijuhtimise õppekava Eestis. Peale projektijuhtimise teadmiste ja oskuste omandad oma ettevõtte rajamise pädevuse, tänu millele on see ainus omataoline kõrghariduse omandamise võimalus kogu maailmas. Lisaks saad hea ettevalmistuse töötamiseks juhtival kohal ettevõtetes ja võid leida edu saavutamiseks veel mõne võimaluse. 

„Pärnu kolledžist saab mõnusa ettevõtluspisiku koos laiapõhjaliste praktiliste teadmistega, mille najal teha karjääri või alustada ettevõtlusega ükskõik millises valdkonnas.“ 

Lauri Kepler, vilistlane, Seven & Sons Hospitality Groupi turundusjuht, Nukka Consulti turunduse projektijuht, M&K Valgekrae TÜ (Valgekrae Särgitrakside) omanik
Image
logo

Meil on nii tasuta päevaõpe kui ka tasuline sessioonõpe, mille eest makstakse ainepunktipõhiselt või semestritasuna. Kuna päevaõppes on täiskoormus, kestab õpe kolm aastat. Sessioonõppes õpitakse aga tavaliselt töö kõrvalt ja seepärast on õppetöö planeeritud neljale aastale.

Õppesessioonideks kogunevad üliõpilased kord kuus kaheks kuni neljaks päevaks (kolmapäevast pühapäevani) Pärnusse ning ülejäänud ajal õpivad iseseisvalt. Osa õpet toimub Moodle’i keskkonnas e-õppena (sh Zoomis ja Panoptos).

Esmalt omandatakse teadmised ja oskused sotsiaal- ja majandusteaduse alustest, seejärel ettevõtluskeskkonnast laiemalt. Muu hulgas õpitakse põhjalikult inglise ärikeelt. Ettevõtlust käsitletakse õppes protsessipõhiselt: õppija läbib praktilise eelinkubatsiooniprogrammi, mille käigus tuleb kaitsta ärimudelit ja seejärel äriplaani. Õppejõudude seas on nii Tartu Ülikooli õppejõude kui ka praktikuid.

Õppe käigus võid luua üliõpilasfirma ja taotleda projektirahastust, et tegutseda päriselt ettevõtluses. Selleks on sul suurepärane võimalus saada lisanõustamist Pärnu kolledžis asuva SA Pärnumaa Arenduskeskuse ettevõtlusinkubaatoris.

Meie üliõpilastel on võimalik saada aimu tegutseva ettevõtte juhtimisest ja arendamisest, kaitstes ettevõtte arenduskava. Selle käigus omandatakse ka projektijuhtimise ja rahastustaotluste koostamise oskus. Samuti läbivad üliõpilased praktika kolmes ettevõttes, mille saab ise valida.

Valikaineid saab läbida kas välismaal õppides või praktikat tehes (vt täpsemalt). Meie üliõpilased on selleks kasutanud Erasmuse programmi tuge, aga käinud välismaal (eelkõige Ameerika Ühendriikides) õppimas ka muude programmide vahendusel. Vabaained on võimalik sooritada enda soovi järgi Pärnu kolledžis või mõnes teises kõrgkoolis.

Õppe lõpus saab valida, kas teha lõpueksam või kirjutada lõputöö.

Image
Õppetöö

Õppetasu

Sessioonõppes õppides on õppetasu võimalik maksta ainepunkti hinna alusel semestris registreeritud ainete mahu põhjal või semestritasuna. Õppetasu maksmise aluseks on õppekulude hüvitamise leping, mis sõlmitakse kahe nädala jooksul pärast immatrikuleerimist.

Pärnu on õppimiseks suurepärane koht. Pärnu kolledžil on linna rannarajooni kesklinnapoolses osas nüüdisaegne ja huvitavas stiilis õppehoone ning tipptasemel raamatukogu.  

Kolledžihoones tegutsevad ka ettevõtluse arendajad (sh Pärnumaa ettevõtlusinkubaator) ja me teeme koostööd ettevõtjatega. Ettevõtlikel õppuritel aitavad teoreetilisi teadmisi ellu rakendada Starter@Pärnumaa, konkurss „Ettevõtlik pärnakas“ ja telesaade „Ajujaht“.  

Õppetöö kõrval on kolledžis meeleolukas üliõpilaselu. Igal aastal on meil traditsiooniline rebastenädal ja jõulupidu ning me tähistame emakeelse ülikooli aastapäeva.  

Väärt teadmisi pakuvad Pärnust pärit ja Pärnuga seotud haritlasi koondava Academia Pernaviensise mõttekojad. 

Pärnu kolledžis tegutsevad tudengiteater K-äng2, üliõpilasesindus, videoklubi ja üliõpilaste pallimänguvõistkonnad.  

Image
Õppetöö

Õppekava läbinu saab rakendusliku majanduskõrghariduse bakalaureusekraadi, mis tagab ettevõtluseks ja projektijuhtimiseks vajalikud oskused.

Meie lõpetajad asuvad sageli tööle spetsialisti või projektijuhina, aga ka finants-, personali-, turundus-, müügi-, arendus-, teenindus- või muu valdkonna juhina. Osa vilistlastest on rajanud ka oma ettevõtte. Kuigi enamik neist töötab erasektoris, on nad leidnud järjest sagedamini tööd ka avalikus ja vabasektoris, kus vajatakse samuti projektijuhtimise pädevusega inimesi. Õppekava üks vilistlastest on endine sotsiaalminister, praegune Riigikogu liige Tanel Kiik, kes lõpetas cum laude. Õppekava on lõpetanud ka tuntud olümpiavõitja Jaak Mae.

Pärast lõpetamist on võimalik jätkata haridusteed magistriõppes, näiteks Pärnu kolledži õppekava „Teenuste disain ja juhtimine“ või „Persoonibrändipõhine ettevõtlus“ alusel.

Tule tudengivarjuks

Tutvu muudatustega tasuta õppimise korralduses

Urve Tammann
õppekorralduse peaspetsialist
445 0547 
Küsi sisseastumise ja avalduse esitamise kohta
737 5625

Ettevõtluse ja projektijuhtimise infotund 2023

#sisseastumine
Info videointervjuul osalemise kohta Tartu Ülikooli kandideerimisel
20.03.2024
#sisseastumine
Ootame sind 10. aprillil andmeteaduse magistrikava infotundi.
19.03.2024
#õppimine #sisseastumine
Tartu Ülikooli lahtiste uste päeval toimus haridusteaduste instituudis vestlusring „Õpetajaametist otse ja ausalt“, kus arutlesid õpetajaameti üle õppekava „Loodus- ja reaalainete õpetamine põhikoolis“ esimese aasta üliõpilane Joonas Asumets, õppekava „Humanitaar- ja sotsiaalainete õpetamine põhikoolis“ kolmanda aasta üliõpilane Brigitta Tikku ning õppekava „Klassiõpetaja“ värske vilistlane Elis Tõnisson, kes töötab Tartu Karlova Koolis 1. klassi juhatajana.
14.03.2024
#õppimine #sisseastumine
Teist või enamat korda tasuta õppimise piirangud
25.11.2021